Image

Skanska får uppdrag värt 840 miljoner kronor

BYGG Skanska har slutit avtal med Malmö Stad om att bygga en stor hamnanläggning i Norra Hamnen i Malmö åt hamnbolaget Copenhagen Malmö Port AB (CMP). Kontraktssumman uppgår till 840 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2009.
Publicerad den 27 Mars 2009

Projektet omfattar två nya terminaler och kommer att förändra hamnens utseende radikalt. Anläggningsarbetet inleds våren 2009 och den nya hamnanläggningen beräknas kunna tas i drift under det första halvåret 2011. Skanska, som är totalentreprenör, räknar med att i genomsnitt sysselsätta drygt 100 personer i byggprojektet.

- Vi är glada över att ha vunnit uppdraget att utveckla Malmö Hamn och därmed få vara med och forma stadsbilden i Malmö för framtiden. Skanska har stor erfarenhet av hamnutbyggnader och vi har byggt ett flertal hamnprojekt i södra Sverige. Det är också positivt att det här uppdraget bidrar till att säkra arbetstillfällen under en svår period, säger Kenneth Nilsson, vice vd i Skanska Sverige.

Den nya hamnen medför en rad miljöfördelar då godstrafiken flyttas ut från de mest citynära områdena som i framtiden istället kan användas för annan bebyggelse. Tanken är att i den nya hamnen skapa optimala förutsättningar för omlastning mellan de olika transportformerna fartyg, lastbil och järnväg.

Projektet genomförs i samarbete med Malmö Stad, som äger marken i Norra Hamnen, och CMP, som står för själva hamnverksamheten. Arbetena på plats inleds omgående.

CMP:s hamnareal för projektet i Norra Hamnen ligger sammanlagt på cirka 430 000 kvadratmeter vilket i runda tal motsvarar ungefär 50 fotbollsplaner.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige