Image

Skanska bygger i Gävle

BYGG Nu sätter Skanska spaden i jorden och startar den andra etappen av Gävle Strand. Två sjuvåningshus med 24 lägenhet där Gävle möter havet.
Publicerad den 23 November 2009

Nu startar man upp den andra etappen med 22 fyrarumslägenheter och två tvårumslägenheter, drygt hälften av lägenheterna är redan sålda. Den 26 november tas det första spadtaget och de första boende kommet att kunna flytta in hösten 2010. I första etappen, som är blev klar 2009 byggde Skanska 68 bostäder av totalt cirka 200.

- Anledningen till att vi väljer att investera i Gävle är att kommunen har en framtidsinriktad bostadspolitik. I kombination med utbyggnaden av E4 till Uppsala och Stockholm samt snabbtågen till Arlanda och Stockholm city gör att människor nu kan bo i Gälvle och pendla till jobb i Stockholmsregionen, säger Per-Olof Satrell, regionchef på Skanska.

Det är Alderholmen som nu omvandlas till attraktiva bostäder och på så sätt bidrar till Gävles utveckling. Alderholmen har tillhört Gävle Stad sen år 1622 då Svenska Kronan överlät den för att säkra Gävles utveckling som handels- och sjöfartsstad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige