Image

Skandalbolags vd skyller på projektledaren

BOLAG Konkursade Saltöhem bekostade lyxrenoveringar till sin vd Peder Feinberg och ledande personer i bolaget. Nu skyller Feinberg på sin projektledare.
Publicerad den 17 Juni 2009

Skatteverket har kommit fram till att Saltöhem bekostat renoveringar av Saltähemsduons privata Stockholmsvillor för 13,1 miljoner kronor, skriver Blekinge Läns Tidning.

Länsrätten har beslutat att betalningssäkra cirka 10,5 miljoner kronor, och Kronofogdemyndigheten kunde sedan säkra 4,4 miljoner kronor från Peder Feinberg.

Peder Feinbergs version i länsrätten är att det aldrig var meningen att Saltöhem skulle bekosta hans privata renoveringar. Han skyller nu på projektledaren Bengt-Olof Rydell (som, enligt BLT utreds av polisens ekobrottsmyndighet, för att Saltöhem ska ha bekostat renoveringar på hans frus gård i Skåne).
Feinberg hävdar att han har betalat Rydell och flera gånger bett om kvitton och en sluträkning, men att han inte har fått någon.

Det var via ett skånskt måleri- och byggbolag som renoveringsarbetet skedde. Enligt konkursbouppteckningen har det bolaget fått knappt 20 miljoner kronor för sådant som egentligen inte har med Saltöhem att göra, skriver BLT.

"Peder Feinberg försökte få klarhet i frågan genom kontakt med Bengt-Olof Rydell men upplevde att denne gjorde allt för att dölja vad som skett", skriver länsrätten.

Peder Feinberg hävdar också att Bengt-Olof Rydell sett till att andra fastigheter renoverats på bekostnad av Saltöhem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige