Image

SEB lanserar unik fastighetsfond i Sverige

INVESTERING Nu har SEB Asset Management lanserat den första fastighetsfonden i Sverige som är öppen för alla privatpersoner att investera i.
Publicerad den 27 Maj 2009

SEB:s nya fond i fond är en nyhet för den svenska marknaden eftersom vem som helst kan investera i fastigheter via fonden. Tidigare har man fått köpa fastighetsaktier, eller fastigheter direkt och via andra instrument.

Fonden heter SEB Real Estate Portfolio och är utvecklad av SEB Asset Management in Frankfurt.

- De senaste åren har Sverige sett ett kraftigt ökat intresse för fastigheter som investering, särskilt såsom ett mindre volatilt tillgångsslag, säger Barbara Knoflach, vd för SEB Asset Management i Tyskland.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige