Image
Butikshandlarnas framtidstro försämrades i augusti.
Butikshandlarnas framtidstro försämrades i augusti. Bild: Svensk Handel

Sämre framtidstro bland butiker – upp för e-handlare

Handel Butikshandlarnas framtidstro försämrades i augusti. Framtidsindikatorn, som väger samman förväntningar kring försäljning, antal anställda och lönsamhet, sjönk till 78,6 i augusti jämfört med 80 i juli. E-handlarnas framtidstro förbättrades. Framtidsindikatorn steg till 91,6 i augusti från 86,5 i juli. Det framgår av Svensk Handels Handelsbarometer.
Publicerad den 23 Augusti 2023

Trots e-handelns uppgång befinner sig samtliga delsegment under det neutrala värdet 100, vilket innebär att de ser pessimistiskt på de tre kommande månaderna utifrån försäljning, antalet anställda och den egna verksamhetens lönsamhet. Så har det varit i 15 månader, vilket tydligt visar på den prekära situation handeln befinner sig i, enligt Svensk Handel.

– Det råder inga tvivel om att hösten kommer att bli tuff för många handlare. Samtidigt som konsumtionen minskar tvingas man handskas med ökade inköpspriser samt en valuta som är rekordlåg. Det finns ett stort behov av att regeringen i kommande höstbudget ser över hur konsumtionen kan stimuleras, för det behövs verkligen, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige