Image

Så här blir Aros och Vasakronans Kistaskrapa

Bygg/Arkitektur Arkitektfirman CF Møller vinner uppdraget att rita Aros och Vasakronans nya höghus i Kista i Stockholm.
Publicerad den 7 Juni 2017
Geysir. Bild: CF Møller
Geysir.

Tornet är indelat i två volymer som är förskjutna i sektion. Det ger byggnaden en tydlig karaktär samtidigt som den skapar dubbelhöga rum mot Kistagången och vindskyddade takterrasser högst upp. Totalt är det cirka 220 lägenheter i varierad storlek. En grön oas på taket bidrar till att stärka de inslag av grönska som redan finns i dagens Kista.

– För sitt starka grundkoncept och genom stringent arkitektur vinner förslaget Geysir utlyst tävling om nytt bostadshus i Kista för Aros Bostad och Vasakronan. Genom eleganta förskjutningar i volym och tvåsidig fasadgestaltning skapar Geysir intressanta siluetter och rumsbildningar. Geysir har stort potential att lyfta platsen, länka samman Kistagången och Isafjordsgatan och attrahera boende till hjärtat av Kista, säger jurygruppen efter att ha valt ut C.F. Møllers förslag som vinnare i tävlingen.

– Det är genom panoramautblickar över Stockholm,  gröna takterrasser och en levande bottenvåning  –  där mötet mellan de boende, och alla de människor som arbetar och studerar i Kista – som ramarna för ett modernt boende skapas, säger Mårten Leringe, vd för CF Møller i Stockholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige