Image
Vy över Sörred, där Roro ska etablera sig hos Revelop.
Vy över Sörred, där Roro ska etablera sig hos Revelop. Bild: Revelop

Revelop tecknar sjuårigt hyresavtal om 3 400 kvadratmeter i Torslanda

Uthyrning Revelop har tecknat avtal med Roro International om uthyrning av kontors- och lagerlokaler på cirka 3 400 kvadratmeter i snabbväxande Torslanda på Hisingen i Göteborg. Hyresgästen tillträder lokalerna våren 2025.
Publicerad den 27 September 2024

Roro International är en av världens största leverantörer av godshantering för roll-on, roll-off-frakt. Bolaget ingår i den internationella koncernen Axel Jonsson International. Det sjuåriga avtalet med Revelop innebär att Roro International flyttar till nya kontors- och lagerlokaler i fastigheten Sörred 8:5 belägen i Torslanda på Hisingen. Fastigheten förvärvades av Revelop 2022.

I samband med att lokalerna anpassas för hyresgästens verksamhet investerar Revelop i ny teknik för att minska fastighetens klimatavtryck. Bland annat sker investeringar i en ny solcellsanläggning och installation av LED-belysning.

– Med vår etablering i Sörred kommer vi närmare våra kunder i och kring Göteborgs hamn. Vår nya anläggning är utrustad med hållbar uppvärmning och el från solceller på taket, vilket är viktiga steg i vårt arbete för att minska miljöpåverkan och främja hållbarhet. Vi på Roro International tycker det är mycket viktigt att göra allt vi kan för att bidra till en hållbar framtid och tar aktivt ansvar för att minska vårt ekologiska fotavtryck, vilket var viktigt vid vad val av lokal och hyresvärd, säger Leif Janzén, vd på Roro International.

– Vi är mycket glada över att välkomna Roro International. Avtalet understryker Revelops tro på moderna industri- och lagerfastigheter på geografiskt starka platser i Göteborgsregionen. Uthyrningen är ett resultat av ett aktivt uthyrningsarbete med en nära och bra dialog med hyresgästen, säger Alexander Olofsson, real estate manager på Revelop.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter etableringen i Stockholm – så vill Flexfast fortsätta växa

Bolag Med nya förvärv angör Flexfast Stockholm. Efter steget in i huvudstadsregionen berättar vd:n Gustaf Segerborg för Fastighetssverige om vikten av att etablera närvaro i Stockholm, tillväxtplanerna, vilka nya orter man tittar på att expandera till och om första tiden med bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige