Image

Rättviks kommun köper av Jernhusen

TRANSAKTIONER Rättviks kommun har köpt Stationshuset i Rättvik av Jernhusen AB. Den 1 juli övergår ägandet till Rättviks Förvaltningsfastigheter AB (RFAB).
Publicerad den 25 Juni 2009

- Det är bra att kommunen äger huset, säger Örjan Furn, vd för RFAB, som menar att man då kan garantera att passagen mellan samhället och långbryggan hålls öppen.

Örjan Furn menar att köpet är en mycket god affär för kommunen.

- Köpet ger oss plus i kanten, menar Örjan Furn.

De hyresgäster som befinner sig i huset, varav de största är Dalhalla och Siljan Turism, kommer inte att märka av ägarbytet.

- Deras kontrakt löper på precis som vanligt, säger Örjan Furn, som inte planerar några större ombyggnationer av byggnaden.

Köpet har föregåtts av att Jernhusen signalerat att de ville sälja. De har redan sålt stationshuset i Leksand och de planerar också att sälja stationshuset i Mora.

Köpeskillingen för stationshuset i Rättvik uppgår till två miljoner kronor. Den 26 juni överlämnas nycklarna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige