Image
DGF Projektering tar över Studentskrapan i Roslags Näsby.
DGF Projektering tar över Studentskrapan i Roslags Näsby. Bild: White

Prime Living överlåter studentskrapan i Roslags-Näsby

Bygg/Arkitektur Täbys kommunstyrelse beslutade på måndagen att godkänna överlåtelse av marköverlåtelseavtal mellan Prime Living AB och DGF Projektering AB. Det innebär att DGF Projektering AB är det företag som kommer att bygga studentlägenheter i Roslags-Näsby.
Publicerad den 29 Januari 2019

Kommunstyrelsens beslut att godkänna marköverlåtelseavtalet mellan Prime Living AB och DGF Projektering AB innebär att företaget blir ny byggaktör för anbudsområde 1C i Roslags-Näsby, den så kallade studentskrapan.

– Detaljplanen för Roslags-Näsby har nyligen vunnit laga kraft och under 2019 börjar de första bostäderna att byggas. Det känns tryggt att vi nu har en ny byggaktör klar för att bygga studentlägenheter i området och att tidplanen inte påverkats av överlåtelsen, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Nästa steg är att kommunen kommer att teckna tilläggsavtal med DGF Projektering AB om gestaltning, hållbarhetsarbete, praktiska överenskommelser om genomförandet med mera.

DGF kommer att bygga cirka 150 studentlägenheter. Företaget har sedan tidigare byggrätter för uppförande av studentbostäder, handel, hotell och skola i det nya området i Roslags-Näsby.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige