Image

Prestigefyllt uppdrag för Tengbom i Kina

EVENT I november 2010 äger den 16:e upplagan av idrottsevenemanget Asian Games rum. Då kan det vara arkitektföretaget Tengbom som har utformat hela området.
Publicerad den 22 November 2007

Tengboms nya projekt i Kina går ut på att planera och utforma det centrala området för Asian Games i Guangzhou, som i november 2010 står värd för den 16:e upplagan av det internationella idrottsevenemanget Asian Games. Tävlingen förväntas samla 45 nationaliteter, representerade av 12 000 aktiva idrottsmän som tävlar i 42 idrotter. Guangzhou (tidigare Canton) är huvudstad i provinsen Guangdon i södra Kina. Det aktuella området omfattar en landarea på cirka 33 hektar. Uppgiften består i att stads- och landskapsplanera hela området samt att detaljutforma betydelsefulla publika byggnader bland annat den centrala arenan och mediacentret. Uppdragsgivare är Guangzhou Urban Planning and Development Department.
- Tengboms erfarenhet och kunnande inom både stadsplanering och utformning av publika anläggningar och sportarenor väcker respekt i Kina. Vi har dessutom ett omfattande hållbarhets- och miljökunnande, vilket väger tungt vid upphandling av arkitekttjänster. Kinesiska myndigheter och fastighetsutvecklare har med andra ord insett vikten av hållbarhetstänkande i den pågående kinesiska byggboomen, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.
Tengbom arbetar för närvarande med en rad uppdrag i Kina, men också i länder som Indien, England och Tanzania. Dessutom arbetar Tengbom med ett antal mindre pågående projekt runt om i Europa, som kontor, shoppinggallerior och sportanläggningar.
- Anledning till vår utlandssatsning är att vi har märkt att det finns en god potential utomlands för svensk arkitektur, inte minst i Kina, där vi kan erbjuda höjd i både designen och miljöaspekten av byggandet, konstaterar Magnus Meyer.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige