Image

Peab ska bygga tio Ikea-varuhus

BYGG Peab och Ikea har ingått ett samarbete avseende Ikeas fortsatta expansion i Sverige, Norge och Finland. Peabs uppdrag blir att utveckla system och lösningar för byggande fram till förvaltning av Ikeas varuhus. Samverkan ska ske från idé till nyckelfärdig byggnad.
Publicerad den 14 December 2010

�–verenskommelsen innebär att tio nya varuhus kommer att byggas enligt respektive lands expansionsplan. Varuhusen skall uppföras med hög kvalitet, lägre byggkostnader, kort byggtid, minimerad energiåtgång och med miljöeffektiva lösningar för såväl byggnation som drift.
Samarbetet med Ikea är långsiktigt och Peab med samarbetspartners tar nu ett totalansvar i samverkan med Ikea.

- Det är glädjande att detta samarbete nu kommer igång. Det gör att vi kan öka tillgängligheten för Ikeas erbjudande till de många människorna samtidigt som vår expansion kan ske ännu mer kostnadseffektivt och självklart med hänsyn till människor och miljö, säger Peter Agnefjäll, vd för Ikea Sverige.

- Detta samarbete grundar sig på ett ömsesidigt förtroende. Vi kommer att arbeta mot ett gemensamt mål och jag är övertygad om att Peab kommer att vara en lyhörd och kreativ partner till Ikea i deras fortsatta utveckling på den nordiska marknaden, säger Peabs vd Mats Paulsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige