Image
Juha-Pekka Eskola.
Juha-Pekka Eskola. Bild: Peab

Peab förvärvar byggrätter i Helsingforsregionen

Bygg/Arkitektur Peab har tecknat avtal om förvärv av byggrätter i Hagalund i Esbo av Trevian Itätuulentie 11 Ky och Esbo stad. På området kommer flerbostadshus att uppföras. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 20 miljoner euro.
Publicerad den 19 December 2022

Byggrätterna ligger i Esbo Hagalund, i omedelbar närhet till Ainoa köpcentrum och Hagalunds tunnelbanestation. Det kontorshus som för närvarande ligger på området kommer att rivas och i stället ska omkring 120 nya bostäder att byggas. Området har en lagakraftvunnen detaljplan.

– Denna affär gör det möjligt för Peab att delta i renoveringen av Tapiola centrum och befästa sin starka roll i områdets nya bostadsproduktion. Vi är stolta över att nu kunna bygga bostäder för cirka 300 personer i Tapiola centrum. Tapiola är ett av de mest populära bostadsområdena i huvudstadsregionen och är känd för sin arkitektur, sitt havsnära läge samt kulturutbud, säger Juha-Pekka Eskola, affärsområdeschef på Peab Projektutveckling i Finland.

Tillträde och betalning av byggrätten från Trevian Itätuulentie 11 Ky sker under det fjärde kvartalet 2022 och byggrätten från Esbo stad beräknas tillträdas och betalas under 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige