Image

Peab bygger arena i Eskilstuna

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny arena i området Munktellstaden i Eskilstuna. Beställare är Eskilstuna Kommunfastigheter AB och kontraktssumman uppgår till cirka 300 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Maj 2015

– Den här anläggningen bidrar till att Munktellstaden blir en levande stadsdel i ett attraktivt område i Eskilstuna, och vi som samhällsbyggare är glada att få vara med på den resan, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Arenan är avsedd för idrott, konserter samt större mässor. Den kommer att omfatta cirka 15 600 kvadratmeter, och A-hallen är delbar för att få fler användningsområden. Tre teleskopläktare gör att antalet sittplatser kan varieras mellan 3 200 och 3 700. I arenan byggs även en B-hall med 500 sittplatser samt en C-hall för skolidrotten.

Projektet ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Byggstart sker i juni 2015 och projektet beräknas vara färdigställt i maj 2017.

Projektet orderanmäls i andra kvartalet 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige