Image
Patrik Attemark lämnar sin roll som vd i Newsec AB och Petra Scharin tar över som tillförordnad vd.
Patrik Attemark lämnar sin roll som vd i Newsec AB och Petra Scharin tar över som tillförordnad vd. Bild: Stronghold/Newsec

Patrik Attemark lämnar Newsec – Petra Scharin ny tf vd

Bolag Patrik Attemark lämnar sin roll som vd i Newsec AB och Petra Scharin tar över som tillförordnad vd, det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Petra Scharin, som idag även är vd för Newsecs ägarbolag Stronghold, har lång erfarenhet av och djup kunskap om Newsec.
Publicerad den 6 Februari 2024

Newsec skriver i sitt pressmeddelande att bolaget under de senaste två åren har gjort stora framsteg på resan mot "Ett Newsec" och att Newsec idag befinner sig på en resa mot att bli ett oberoende bolag redo för börsintroduktion. Den lagda strategin att stärka och expandera den nuvarande kärnverksamheten, investera i nya erbjudanden och skapa nya intäktsflöden har varit framgångsrik, skriver bolaget vidare.

De senaste årens uppbyggnad av ett självständigt företag i en tid med de tuffaste marknadsförhållandena på över tre decennier har dock skapat ett behov av att hitta rätt balans mellan centrala stödfunktioner och affärsområdena för att nå en hållbar och god lönsamhet över tid, och som ett led i detta arbete lämnar Patrik Attemark sin roll som vd i Newsec AB och Petra Scharin tar över som tillförordnad vd.

Petra Scharin, som idag även är vd för Newsecs ägarbolag Stronghold, har lång erfarenhet av och djup kunskap om Newsec, vilket gör att arbetet kan fortskrida utan avbrott skriver bolaget vidare.

Strongholds grundare och huvudägare, Urban Edenström, kommer också att ta över som ordförande i Newsec AB medan nuvarande ordförande Mikael Lövgren fortsätter i en roll som styrelseledamot.
– Patrik Attemark har gjort en ovärderlig insats för att sätta bolaget på en ny kurs som en "Ett Newsec". Det finns en tydlig vision, strategi och riktning som genomsyrar hela företaget. Newsec har också tagit betydande steg för att bli ledande på nya marknader som att skapa produkter och tjänster som tillgodoser pågående digitalisering och grön omställning inom fastighetsbranschen. Resan har skett samtidigt som företaget har navigerat sig genom tuffa marknadsförhållanden, säger Urban Edenström, tillträdande ordförande i Newsec AB, i en kommentar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige