Image

Pareto satsar på corporate finance mot fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering Pareto Securities satsar på corporate finance mot den nordiska fastighetssektorn, och har rekryterat två seniora medarbetare, med bakgrund på DTZ och DNB.
Publicerad den 7 Augusti 2013

Bakgrunden till satsningen är att Pareto Securities bedömer att nordisk fastighetsfinansiering genom företagsobligationslån står inför en kraftig expansion och förväntar sig också att nordiska fastighetsbolag kommer att vara mycket aktiva på aktiemarknaden framöver, genom såväl nyemissioner som noteringar.

De två rekryteringarna är:

# Gustav Rehnqvist, närmast från DTZ, där han som senior adviser har arbetat med fastighetstransaktioner. Innan dess arbetade han bland annat i över tio år med corporate finance för SEB Enskilda och för Deutsche Bank i London och Stockholm.

# Clara de Château, som har en bakgrund som relationship manager på bland annat DNB, där hon var med och byggde upp deras fastighetsfinansieringsverksamhet, och HSH N-Bank.

Båda har under sommaren tillträtt sina nya tjänster.

Pareto Securitiesgruppen har nu totalt cirka 370 anställda med huvudkontor i Oslo och kontor i Stockholm, Köpenhamn, Finland, New York, Singapore, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim och Malmö.

Pareto Öhman AB är en del av Pareto Securitiesgruppen. Pareto Öhman är en oberoende svensk investmentbank med fokus på den nordiska marknaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige