Image
Konceptbild av interiör, lobbyn, som den är tänkt att se ut.
Konceptbild av interiör, lobbyn, som den är tänkt att se ut. Bild: Scandic

Pandox tecknar nytt hyresavtal med Scandic i Stockholm

Uthyrning Pandox har tecknat ett hyresavtal med Scandic Hotels Group för ett nytt Scandic Go vid Fridhemsplan i Stockholm. Hyresavtalet, som träder i kraft under andra halvåret 2024, är omsättningsbaserat med garanterad miniminivå och har lång löptid.
Publicerad den 3 Juli 2023

– Det är spännande att få vara en del av Scandics expansion inom ekonomisegmentet med ett nytt attraktivt hyresavtal vid Fridhemsplan i Stockholm. Vi förvärvade hotellfastigheten tidigare i år med en tydlig vision för hur den skulle kunna utvecklas. Avtalet med Scandic visar att vi har en unik affärsmodell där vi tillsammans med starka samarbetspartners kan skapa värde i både hotellverksamhet och hotellfastighet, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

Hotellet kommer under 2023 fortsatt drivas under ett fast hyresavtal med nuvarande operatör, därefter stänger hotellet för renovering med planerad återöppning sensommaren 2024 som ett Scandic Go och Scandic som hyresgäst.

– Vi är mycket glada över att få öppna vårt första hotell på Kungsholmen. Med kompakta hotellrum och yteffektiva allmänna utrymmen är fastighets- och hotellkonfigurationen helt i vår smak för att skapa ett nytt Scandic Go och fortsätta expandera inom det snabbväxande ekonomisegmentet. Genom att utvidga Scandic Go fortsätter vi att stärka vårt hotell- och produktutbud i Stockholm samtidigt som vi accelererar arbetet med att ta en ledande roll och utveckla segmentet i Norden, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels Group.

En viktig del av renoveringen utgörs av tekniska investeringar för att möjliggöra en BREEAM-certifiering av hotellfastigheten.

Pandox förvärvade hotellfastigheten i februari 2023 under namnet Best Western Fridhemsplan.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige