Image
Odevos vd, Daniel Larsson.
Odevos vd, Daniel Larsson. Bild: Odevo

Odevo gör två förvärv i USA

Bolag Sverigebaserade Odevo, en av världens ledande aktörer inom fastighetsförvaltning, har nyligen förvärvat två bolag i Florida, USA. Båda bolagen är verksamma inom fastighetsförvaltning och projektledning och förvärvet stärker Odevos verksamhet på den amerikanska marknaden.
Publicerad den 22 Augusti 2024

Odevo förvärvade nyligen den del av Floridabaserade HomeRiver Group som är verksam inom bostadsförvaltning och som omfattar 40 000 bostäder i delstaten. Det innebär att Odevo nu förvaltar över 130 000 hem i Florida och 500 000 i hela USA. Sedan det första förvärvet i USA 2022 har den amerikanska marknaden snabbt blivit Odevos största och snabbast växande.

– Vi har stora ambitioner i USA, världens största marknad för fastighetsförvaltning. Att vi efter bara två år förvaltar över 500 000 bostäder är ett tydligt bevis på detta. Vi välkomnar HomeRiver Group till Odevo och ser fram emot att fortsätta växa och utveckla våra tjänster på den amerikanska marknaden, säger Daniel Larsson, vd på Odevo.

Nyligen förvärvade Odevo också Sharpe Project Developments (SPD), experter på projektledning inom fastighetsbranschen. SPD har lång erfarenhet av projekt inom byggnation, renovering och fastighetsutveckling, och tillför därmed strategiskt viktig kompetens som stärker Odevos verksamhet i USA.

– Vi har från starten sagt att vi vill förändra branschen för fastighetsförvaltning. En viktig del i detta är att utveckla tjänster på sätt som tidigare inte var möjligt i en mer fragmenterad marknad. Vår storlek, tillsammans med vår omfattande satsning på teknik, gör det möjligt för oss att skapa banbrytande tjänster som förenklar och förbättrar livet för våra kunder världen över, säger Daniel Larsson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter åtta års väntan – nu tar Almedals-projektet nästa steg

Bygg/Arkitektur Wallenstam, Svenska Hus och Platzer har fått vänta länge på att det stora projektet vid Almedals fabriker ska ta nästa steg – åtta år närmare bestämt. Men planen, som innehåller cirka 270 bostäder och över 50 000 kvadratmeter handel och kontor med mera, ska nu till slut ut på granskning under hösten. Fastighetssverige berättar mer om det långdragna projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige