Image

Nytt hotell med unik champagnebar

HOTELL Ett stenkast från Stureplan öppnar Hotel Stureplan den 13 maj. Fastigheten är gammal och anrik, hotellet är sprillans nytt - med världens första och enda Bollingerbar. Hotel Stureplan har personlig service utöver det vanliga och är inrett med inspiration från svensk hantverkstradition. - Äntligen är det dags att hälsa välkommen. Hotel Stureplan är ett hotell med stort hjärta och vi tror att många kommer att känna sig hemma i något av de unikt inredda rummen, säger Jörgen Björnstad, vd Hotel Stureplan.
Publicerad den 12 Maj 2008

Huset där Hotel Stureplan huserar är en elegant byggnad från 1800-talet i hjärtat av Stockholm, några steg från Stureplan. Efter ett och ett halvt års varsam renovering med exklusiva material och noggranna val av både inredning och färger är det nu äntligen dags att hälsa de första gästerna välkomna.

Hotel Stureplan har 102 personligt inredda rum från mindre kabinrum till sviter och egen våning.
- Vi har blandat handgjorda svenska möbler i gustaviansk stil med gamla antika möbler för att få den rätta känslan. Till det har vi lagt den senaste tekniken och en stor satsning på personlig service. Vi är i dag landets enda hotell med endast concierger i receptionen, som ska kunna ge ett personligt bemötande och inspirera våra gäster till nya upplevelser, säger Jörgen Björnstad, vd Hotel Stureplan.

Svenskar älskar champagne och särskilt Bollinger. Vi dricker mest Bollinger per person i världen och det är därför inte förvånande att just Sverige har den äran att få världens första Bollingerbar. Den ligger i Hotel Stureplan mot Birger Jarlsgatan, öppen för var och en som älskar champagne att ta en utsökt champagne per glas, eller kanske dela en särskild årgång med en vän.

Den som är sugen på någonting att äta kan antingen välja en av hotellets smårätter, där menyn toppas av husets alldeles egna framtagna räksmörgås med en touch av tryffelmajonäs. Hotel Stureplan har också ett samarbete med hyllade Restaurang Pontus tvärs över gatan, där det går att äta middag och få räkningen överförd direkt till hotellnotan.

I det tysta pågår byggandet av ytterligare 44 hotellrum som står klara hösten 2008. Hotel Stureplan ägs av Jörgen Björnstad, Olle Isberg CEO Visionalis och Therese Karlsson LMK Indust AB, de två sistnämnda äger också Björkliden Fjällby.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige