Image

Nytt förvaltningsuppdrag för Newsec

Bolag Newsec Asset Management har fått i uppdrag att förvalta elva fastigheter belägna i Stockholm, Skellefteå, Karlskrona och Växjö med en total yta om cirka 85 000 kvadratmeter. Fastigheterna utgörs främst av kontors- och handelslokaler och uppdragsgivaren är en ny kund till Newsec.
Publicerad den 22 Februari 2012
Björn Lindeborg. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Björn Lindeborg. Bild: Newsec.

Newsec Asset Management har fått i uppdrag att förvalta elva fastigheter belägna i Stockholm, Skellefteå, Karlskrona och Växjö med en total yta om cirka 85 000 kvadratmeter. Fastigheterna utgörs främst av kontors- och handelslokaler och ägs av fonder tillhörande Cordea Savills som därmed blir ny kund till Newsec.

- Vi är glada över att ytterligare kunna bredda vår kundportfölj med Cordea Savills och över förtroendet att förvalta aktuellt bestånd. Med vår samlade kontors- och retailkompetens är förutsättningarna de rätta för att tillföra stora värden i den fortsatta utvecklingen av beståndet, säger Björn Lindeborg, vd för Newsec Asset Management.

Det aktuella beståndet består bland annat av Amiralen Köpcentrum i Karlskorna, Solbacken Handelsområde i Skellefteå, I11 Handelsområde i Växjö samt kontorsfastigheten Bryggan 16 på Kungsgatan i Stockholm.

Fastigheterna ägs av Cordea Savills som är en internationell fondförvaltare inom fastighetssektorn med nio kontor i Europa samt Singapore, där den nordiska verksamheten styrs från Stockholmskontoret. Totalt har Cordea Savills drygt 30 miljarder kronor under förvaltning.

Newsec Asset Management har cirka fyra miljoner kvadratmeter under förvaltning. Mer än hälften utgörs av kontorslokaler och cirka 1,5 miljoner kvadratmeter av butik- och handelsytor, varav 38 köpcentrum.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige