Image
Covitum investerar i Boden.
Covitum investerar i Boden. Bild: Istock

Nytt bolag satsar i Boden

Bolag Fastighetsbolaget Covitum, med grundaren och vd Ingvor Sundbom samt Erik Selin Fastigheter AB som huvudägare, blir en av de centrala aktörerna när det gäller att förse den snabbt växande arbetsmarknaden i Norrbotten med moderna och kvalitativa hyresrätter. Covitum har genom en direktanvisning från Bodens kommun fått uppdrag att skapa cirka 170 nya hyresrätter i kvarteret Narcissen som ligger på centralast möjliga plats i staden. – För oss är det högintressant att etablera vårt boendekoncept med social hållbarhet i fokus just i Boden. Vår insats kommer att underlätta den samhällsomställning som Boden står inför, säger Ingvor Sundbom.
Publicerad den 5 Oktober 2022

Konceptet är internationellt inspirerat och Covitum hoppas att det kommer passa nya bodensare som nu rekryteras av arbetsgivare i arbetskraftsintensiva verksamheter. Den nya gröna industrin, där Boden intar en central position, lockar högutbildade specialister inom en rad olika sektorer, många från andra länder.
– Därför passar Covitums speciella koncept med sociala bostäder och mörkgröna innovativa lösningar Bodens kommun väl, säger Ingvor Sundbom.

Många hitflyttade kommer att ha ett internationellt perspektiv på sitt boende och då erbjuder vi ett alternativ för socialt utbyte och gemenskap.
Hyresgästerna bor i vanliga lägenheter, men fastigheterna erbjuder även gemensamhetsutrymmen baserat på Covitums framtagna boendekoncept.

Covitums samtliga projekt har en utvecklad träbyggnadsstrategi som ger ett hållbarare livscykelperspektiv och lägre koldioxidutsläpp jämfört med att bygga i betong.
– Dessutom skapar trä ett estetiskt mjukare och mer harmoniskt intryck. Det är inte minst viktigt i kv Narcissen som ligger centralt placerat i Bodens innerstad säger Ingvor Sundbom.

Samtliga fastigheter kommer också att vara miljöcertifierade med exempelvis Svanen-märkning.

En av Covitums styrkor är att jobba nära kommuner, näringsliv och hyresgäster för att bidra och erbjuda lösningar på de utmaningar som uppstår i orter som befinner sig i en samhällsomställning eller stark tillväxt.
– Vi ser gärna samarbete med lokala entreprenörer när vi så småningom går in i byggfasen. Och genom att erbjuda ett grönt boendekoncept med social hållbarhet i fokus blir vi tack vare yteffektivitet också kostnadseffektiva. Jag ser vårt projekt i Boden som ett skyltfönster för modern stadsutveckling i övriga Sverige, säger Ingvor Sundbom.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige