Image
Leif Øie.
Leif Øie. Bild: Link Arkitektur

Ny vd för Link-koncernen

Karriär Leif Øie har tillsatts som ny vd för Link-koncernen. Han tillträder den 1 januari 2016 och kommer att ha ett övergripande ansvar för hela koncernen, med placering i Oslo.
Publicerad den 5 Oktober 2015

Leif Øie kommer senast från rollen som vd för Erichsen & Horgen AS och har arbetat i byggbranschen de senaste 25 åren. Han är också doktor i inomhusklimat.

- Vi har letat efter en sammanhållande och drivande ledare med mod och förmåga att tänka stort och som kan skapa ett arkitektföretag som alla ser upp till och vill arbeta för. Det har vi hittat i Leif Øie, menar Trond Dahle, styrelseordförande på Link arkitektur AS.

Arkitektur och design är grundstenarna i företaget och styrelsen har lagt mycket tid på att hitta en ledare som kan lyfta företagets profil ytterligare och stärka bolagets position som ett av de ledande i Norden.

- Leif Øie har lång och solid erfarenhet inom byggbranschen och många års erfarenhet av ledarskap i tekniktunga organisationer. Därför är det framförallt hans ledaregenskaper som vi har fokuserat på för tjänsten. Vi är övertygade om att Leif Øie kommer att vara en bra ledare för Link arkitektur, säger Dahle.

- Jag ser fram emot att sätta igång med de spännande utmaningarna som kommer med den här tjänsten. Tillsammans med styrelsen, den övriga ledningen och medarbetarna kommer jag att göra mitt yttersta för att utveckla Link arkitektur till att bli ett arkitektföretag som sätter standarden för branschen, säger Leif Øie.

Rolf Maurseth, som har varit tillförordnad vd för företaget sedan februari 2015, fortsätter som marknadschef för koncernen.

Multiconsult ASA övertog alla aktier i Link-koncernen den 15:e september i år.

FAKTA/ Leif Øie är 49 år, civilingenjör vid Norges Tekniska Högskola 1989 samt teknologie doktor sedan 1998. Leif Øie kommer från rollen som vd för Erichsen & Horgen AS där han har varit i ca fem år. Dessförinnan var han avdelningschef på Norconsult AS i åtta år. Dessutom har han haft ledarroller i Techno Consult AS som köptes upp av Norconsult AS 2003.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige