Image

Ny ordförande i Diligentia

BOLAG Hans Sterte har utsetts till ny styrelseordförande i Diligentia. Han efterträder Lars Öberg, som nu är ledamot.
Anders Rynell, styrelseordförande i Fastighetsägarna Sverige, har dessutom utsetts till ny styrelseledamot.
Publicerad den 6 April 2010

Hans Sterte är chef för kapitalförvaltningen i Skandia Liv, som förvaltar tillgångar för drygt 285 miljarder kronor åt cirka 1,2 miljoner försäkringstagare. Diligentia förvaltar tio procent av Skandia Livs totala portfölj i fastigheter.

Tidigare har Sterte bland annat varit finansdirektor i Länsförsäkringar AB och ledamot i styrelsen för Humlegården Fastigheter.

- Diligentia har på kort tid utvecklats till ett bli ett mycket framgångsrikt fastighetsföretag med många kompetenta och engagerade medarbetare. Jag ser fram emot att från min nya roll som styrelseordförande få vara delaktig i den fortsatta utvecklingen, att arbeta med ständiga förbättringar och stimulera till nytänkade, säger Hans Sterte.

Anders Rynell, som är styrelsens nyaste ledamot, har en gedigen fastighetskunskap och är sedan 2003 styrelseordförande i branschorganisationen Fastighetsägarna Sverige. Han har tidigare varit anställd i Trygg-Hansa/SEB som fastighetschef under 20 år och där förvaltat typiskt institutionella fastighetsportföljer.

- Det är spännande att få komma i så nära kontakt med fastighetsmarknaden igen och att få vara med och forma Diligentias strategier framöver, säger Rynell.

- Skandia Livs fastighetsportfölj har ju under stora delar av mitt yrkesliv varit min huvudkonkurrent, så jag har en del kunskap om verksamheten. Just nu läser jag på om den idag så framgångsrika verksamheten i Diligentia, säger Anders Rynell.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige