Image
En översikt med en stor ishall närmast Härrydavägen i söder, ett stort parkeringshus i nordost. Ishallens entré vetter mot en mötesplats och en hög hotellbyggnad. Andra byggnader är till för tillverkning och handel. Illustration: PM.
En översikt med en stor ishall närmast Härrydavägen i söder, ett stort parkeringshus i nordost. Ishallens entré vetter mot en mötesplats och en hög hotellbyggnad. Andra byggnader är till för tillverkning och handel. Illustration: PM. Bild: Härryda kommun

Ny ishall planeras i Härryda kommun

Bygg/Arkitektur En plan är nu framtagen för en ny ishall i tätorten Härryda, inte långt från Landvetters flygplatsmot. Idén är att samtidigt göra en del av området till en mötesplats med hotell och lokaler för olika verksamheter.
Publicerad den 24 Januari 2024

Utmed Härrrydavägen, väg 549 parallellt norr om riksväg 40 mellan Landvetter centrum och Härrydaskolan, planerar kommunen att bygga en ny och större ishall med två rinkar och en idrottshall. Närmast ishallen planeras ett hotell och lägre byggnader för småskalig verksamhet som kafé, hälsocenter och butiker. Ishallen planeras ha en byggnadsarea på 10 500 kvadratmeter i två väl tilltagna våningsplan.

I den nordöstra delen av planområdet föreslås ett stort parkeringshus. Totalt 2 000 bilar ska kunna få plats samtidigt och tanken är att parkeringhuset också ska nyttjas av flygresenärer som vill ha sina bilar på långtidsparkering och kunna sätta sig på skyttelbuss till Landvetter flygplats.

Utmed Härrydavägen planeras också andra byggnader för lättare tillverkning och till exempel e-handelslager. Planen reglerar att alla byggnader på området ska ha inslag av trä, tegel eller sten i fasaderna för att knyta an till omgivningen.

En kommunal lokalgata planeras inne i området, liksom nya parkeringsytor för de som ska besöka ishallen eller konstgräsplanen vid Härrydaskolan i öster.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige