Image

NP3 höjer tillväxtmålet

Bolag NP3 ökar sitt tillväxtmål för 2015 med 300 miljoner kronor till 1,3 miljarder kronor. På sikt ska NP3 nå ett fastighetsvärde om åtta miljarder kronor, vilket innebär en fördubbling från dagens storlek. Förvaltningsresultatet för årets första halvår uppgick till 90 miljoner kronor (33), varav 50 miljoner kronor är hänförligt Q2 (20).
Publicerad den 18 Augusti 2015
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Intäkterna ökade till 188 miljoner kronor (94).

Driftöverskottet ökade till 135 miljoner kronor (74).

Överskottsgraden uppgick till 72 procent (79).

Förvaltningsresultatet blev 90 miljoner kronor (33).

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 27 miljoner kronor (17).

Marknadsvärdet på fastighetsportföljen uppgick till 3 922 miljoner kronor jämfört mot 3 333 vid årets ingång.

Periodens resultat efter skatt uppgick till 82 miljoner kronor. (42) vilket motsvarar 1,70 kronor per aktie.

Siffror för andra kvartalet:
Intäkterna ökade till 99 miljoner kronor (48).

Förvaltningsresultatet blev 50 miljoner kronor (20).

Resultat efter skatt för kvartalet uppgick till 43 miljoner kronor (25).

- Styrelsen har beslutat ett långsiktigt mål för NP3 om ett fastighetsvärde på åtta miljarder kronor under en 3-5 års period. Ett mål som innebär att vi skall växa med 100 procent utifrån dagens storlek. För att nå tillväxtmålet krävs stor tillgång till kapital och vi har inlett en process där vi utvärderar olika finansieringslösningar och samarbetspartner för tillväxten. Vår riktade emission till Fjärde AP-fonden skall ses i ljuset av detta och som ett första steg i att nå det nya tillväxtmålet. Vi ser flertalet för NP3 intressanta högavkastande affärer vilket gör att vi med den riktade emissionen kan öka vårt tillväxtmål för 2015 med 300 miljoner kronor till en tillväxt om 1 300 miljoner kronor, säger vd Andreas Nelvig.

- Jag ser en fortsatt spännande utveckling för bolaget. Marknadsklimatet är gynnsamt för NP3 och vi skall dra nytta av det. Vår stabila plattform som vi skapat med bra duration, stark avkastning, diversifierade hyresgäster och en rörelse som genererar ett stabilt och starkt kassaflöde gör att NP3
står väl rustat för fortsatt tillväxt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige