Image

NP3 ger 50 öre i utdelning

Bolag NP3 gör ett förvaltningsresultat på nästan 111 miljoner för helåret 2014. Efter värdeförändringar på fastigheter på 57 miljoner kronor landar resultatet efter skatt på 141 miljoner kronor. En utdelning om 0,50 kronor föreslås.
Publicerad den 16 Februari 2015
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Intäkterna för helåret uppgår till 250 miljoner kronor (148).

Driftöverskottet uppgår till 194 miljoner kronor (116).

Förvaltningsresultatet uppgår till 111 miljoner kronor (53).

Resultatet efter skatt uppgår till 141 miljoner kronor (32), vilket motsvarar 5,53 kronor per aktie. (5,84), respektive 4,45 (2,43) efter utspädning.

Värdeförändringar på fastigheter uppgår till 57 miljoner kronor (-8).

Styrelsen föreslår en utdelning om 0.50 kronor per aktie.

- Totalt för året har NP3 genomfört affärer för cirka 1,5 miljarder kronor och framför allt har vi stärkt oss på de orter som vi hade prioriterat inför året, Luleå och Umeå. Med den starka tillväxt vi haft så har även detta kvartal och år ett mycket gott resultat. Att under sista kvartalet som är ett kvartal med högre kostnader beroende på vintern fortfarande kunna presentera ett förvaltningsresultat på över 1 krona per aktie (genomsnittsaktie) ger en bra signal om att vi gjort rätt affärer, skriver Andreas Nelvig i vd-ordet.

- Dagens låga räntor ger naturligtvis ett stort genomslag på vårt resultat. Vi ser en framtid med ännu lägre snitträntor för NP3 då våra lånemarginaler går ner och då äldre lån förfaller mot nya. En fortsatt positiv värdeutveckling av vårt fastighetsbestånd har skett under kvartal fyra och under helåret och bidragit till vårt resultat. Totalt är värdeförändringen cirka 57 miljoner kronor eller 1,7 procent av vårt totala fastighetsvärde. Vi upplever att det idag är en större konkurrens kring våra förvärv och därav är det fortsatt prioriterat att vara aktiv på våra marknader. Vi upplever även marknaden som positiv när det gäller uthyrningsläget även om några av de förväntade uppsägningarna och de förvärvade vakanserna kommer att påverka vår uthyrningsgrad under det kommande året.

- Nu tar vi ny sats för fortsatt tillväxt under 2015. Som jag tidigare nämnt kommer vi prioritera de lokala affärerna, för det är lokalt vi gör våra bästa affärer. Vi har ett tillväxtmål om en miljard kronor vilket skulle ge ett kraftigt förbättrat resultat per aktie, allt annat lika. Det är med stor tillfredsställelse jag stänger böckerna för 2014, ett år som jag med stolthet kommer se tillbaka på. Inför 2015 skall NP3 fortsätta att leverera: leverera tillväxt, resultat och ett stort engagemang för vår marknad och för våra mål.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige