Image

Noterade bolagens massiva säljskörd – över 33 miljarder kronor: "Möjlighet för utländska köpare"

Bolag Investeringsaktiviteten i svenska kommersiella fastigheter har kollapsat det senaste året då bolagen har haft svårt att anpassa sig till högre räntor. Den senaste statistiken från MSCI visar att de noterade bolagen tillsammans har sålt fastigheter för cirka 3,1 miljarder dollar, drygt 33,5 miljarder kronor hittills under 2023. I en exklusiv intervju med Fastighetssverige berättar Tom Leahy, executive director för MSCI Analys, om den dramatiska utvecklingen på den svenska fastighetsmarknaden och vad framtiden kan ha i sitt sköte.
Publicerad den 9 Juni 2023
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige