Image

Norrporten köper spektakulärt danskt bygge

TRANSAKTIONER Skanska säljer det pågående kontorsprojektet Havneholmen Tower i Köpenhamn till Norrporten, som tillträder fastigheten i januari 2011.
Publicerad den 16 Oktober 2008

Skanska ansvarar för uthyrningen av projektet till och med juni 2014. Projektet påbörjades under första kvartalet 2008 och inga hyreskontrakt är ännu tecknade, men förhandlingar pågår med ett flertal tänkbara hyresgäster. Den slutliga utvecklingsvinsten beror på framgången i uthyrningsarbetet och kommer att redovisas kvartalsvis i takt med att projektet färdigställs och hyrs ut.

Havneholmen Tower omfattar 18 500 kvadratmeter kontorsyta och Skanskas investering uppgår till cirka 690 miljoner kronor.

– Med glädje kan jag konstatera att fastighetens kvalitet och läge stämmer väl överrens med vår affärsidé och utvecklingsstrategi i Köpenhamn, säger Anders Wiklander, vd på Norrporten.

Tower är det andra av Skanskas utvecklingsprojekt på Havneholmen som Norrporten förvärvar. Norrporten har i dagarna tillträtt det senaste projektet Havneholmen Atrium som precis färdigställts och är fullt uthyrt till bland andra Handelsbanken och BDO Revision. Skanska har ytterligare cirka 40.000 kvadratmeter byggrätter i området varvid nästa etapp som planeras omfattar cirka 15 000 kvadratmeter.

– Vi kan notera en fortsatt god efterfrågan på bra belägna, moderna och flexibla kontorsprojekt i Öresundsregionen, säger Richard Hultin, vd för Skanska Öresund.

Havneholmen Tower är ritat av Gert Wingårdh Arkitekter och bygguppdraget utförs av Pihl A/S.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

AI förändrar hela spelplanen för bygg- och fastighetsbranschen

Teknik Den pågående och framtida AI-transformationen påverkar dagens affärsmodeller och formar framtidens affärer. Utmaningarna är lika många som fallgroparna. Vilka investeringar bör man göra? Lisa Anger, CDO på Semrén & Månsson, menar att vi befinner oss i en både extremt spännande och utmanande tid. – Utvecklingen skenar fram, samtidigt som den aldrig mer kommer att gå så här långsamt. AI kommer att förändra spelplanen för hela fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige