Image

NCC säljer i Sankt Petersburg

Transaktioner NCC har sålt 74 lägenheter i bostadsprojektet Skandi Klubb i Sankt Petersburg, Ryssland, till Sato-Neva Oy, en finsk hyresvärd och investerare i bostadsfastigheter, för ett uppskattat värde om 135 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Juni 2014
Joachim Hallengren. Bild: Knut Koivisto
Joachim Hallengren.

Projektets första etapp består av 4 182 kvadratmeter bostadsyta samt parkering och biutrymmen för Skandi Klubb i Sankt Petersburg.

– Vi är glada över att samarbetet med Sato i Sankt Petersburg har resulterat i ännu en affärsmöjlighet. Denna försäljning är ytterligare en bekräftelse på att vår hyresverksamhet är en etablerad del av portföljstrategin för NCC Housing, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing.

- Tillväxten i Sankt Petersburg fortsätter på många områden, och det finns ett ökat behov av hyresfastigheter av god kvalitet. Vi valde Skandi Klubb på grund av den utlovade kvaliteten och NCC:s goda rykte, samt den mycket centrala placeringen nära både affärscentrum och kulturella samlingspunkter i Sankt Petersburg, säger Staffan Tast, generaldirektör för Sato-Neva i Ryssland.

Tillträde och resultat registreras i samband med slutförandet i andra kvartalet 2016 för affärsområdet NCC Housing.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige