Image
NCC bygger 87 bostadsrätter i centrala Skellefteå.
NCC bygger 87 bostadsrätter i centrala Skellefteå. Bild: NCC

NCC och HSB bygger bostadsrätter i Skellefteå

Bygg/Arkitektur NCC och HSB inleder samverkansprojekt och bygger två hus med 87 lägenheter i ett växande Skellefteå. Ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Februari 2022

Tillsammans med HSB fortsätter NCC utvecklingen av Skellefteå och bygger två bostadshus med 87 bostadsrätter i centrala Skellefteå med fem respektive tolv våningar.
– Projektet HSB Brf Guldläge blev mycket uppskattat bland HSB:s bosparare och medlemmar, de vackra byggnaderna kommer att bidra till att skapa ett ännu mer attraktivt Skellefteå. Produktionen sker i gott samarbete med NCC som entreprenör, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr.

Storleken på lägenheterna är mellan 1-5 rum och kök och har balkong eller terrass. I bottenplan byggs ett parkeringsgarage med plats för 74 bilar. Till bostäderna byggs också gemensamma ytor med bastu, relaxavdelning och innergård med plats för umgänge.

Husen byggs med betongstomme, solceller på taken och fasad i underhållsfritt tegel. Husen byggs enligt miljöbyggnad silver, vilket innebär bra ljudmiljö, god ventilation och bra materialval.
– Med NCC:s samlade kompetens och långa erfarenhet av att bygga bra och hållbara bostäder har vi fokus på hållbarhet genom hela byggprocessen för att ge framtida hyresgäster ett bra och hållbart boende, säger Peder Dahlberg, projektchef NCC Building Sweden.

Förberedande markarbeten inleds omgående och byggstart för bostadshusen sker i mars 2022. Inflyttning sker löpande med start i första huset slutet av 2024. Affären på cirka 190 MSEK orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige