Image

NCC bygger i Uppsala

BYGG NCC Construction bygger 135 lägenheter i kvarteret Mjölnaren i Uppsala. Beställare är Uppsalahem AB och ordervärdet beräknas uppgå till cirka 160 miljoner kronor. Byggstarten är beräknad till januari 2009.
Publicerad den 15 Augusti 2008

Under förberedelsearbetet som sträcker sig fram till november 2008 ska NCC och Uppsalahem utarbeta de slutliga ramarna för bygget. Arbetet inkluderar bland annat en överenskommelse om ett avtalat målpris för projektet. Efter den initiala fasen påbörjas själva bygget som ska pågå fram till sommaren 2011.

Första inflyttning beräknas ske under hösten 2010. Som mest kommer ett 60-tal personer att vara sysselsatta i projektet.

– Mjölnaren är det tredje projektet vi genomför tillsammans med Uppsalahem i samarbetsformen partnering. Vi är mycket nöjda med hur samarbetet fungerar, säger Mikael Vikholm, affärschef på NCC Construction i region Stockholm/Mälardalen.

Partnering är en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Orderregistrering beräknas ske i det fjärde kvartalet 2008.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige