Image
Sten Mörtstedts CLS säljer hela sitt innehav i Catena.
Sten Mörtstedts CLS säljer hela sitt innehav i Catena. Bild: CLS

Mörtstedt säljer allt i Catena

Bolag CLS, noterat i London och kontrollerat av Sten Mörtstedt, säljer alla sina aktier i Catena, 10,5 procent av bolaget i en så kallad accelererad book building-process. Priset fastställdes till 340 kronor per aktie. På måndagen stängde aktien på 367,50 kronor.
Publicerad den 3 September 2019

Posten såldes för totalt cirka 1350 miljoner kronor.

Vd Fredrik Widlund kommenterar:

– Catena är ett väldigt välskött företag som vi har varit aktieägare i sedan 2007. Vi har beslutat att fokusera mer på egenägda fastigheter och drar fördel av Catenas nuvarande premium gentemot substansvärdet. Vi kommer att investera i kontorsfastigheter på våra core-marknader i Storbritannien, Tyskland och Frankrike där vi kan addera värde genom aktiv förvaltning.

CLS ägde aktierna genom dotterbolagen Endicott Sweden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige