Image

Minskad vinst för Dagon

RAPPORTER Dagon redovisar ett mycket lägre halvårsresultat än för motsvarande period förra året, 32,4 miljoner kronor, att jämföra med 114,1 miljoner för motsvarande period förra året. Orealiserade värdeförändringar avseende fastigheter uppgick till -52 miljoner kronor att jämföra med ett plusresultat på 77,3 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Augusti 2008

- Vi har under delårsperioden fortsatt att driva ett framgångsrikt uthyrningsarbete och förädling av vårt fastighetsbestånd. Trots detta har den turbulenta marknaden medfört att Dagons fastigheter för stunden har tappat i värde och värderingen var vid slutet av det andra kvartalet lägre än under det första kvartalet. Samtidigt har den operativa verksamheten fortsatt att utvecklas enligt plan och uppvisar ett ökat driftöverskott, säger vd Roger Stjernborg Eriksson.

Fastighetsintäkterna uppgick till 220,1 miljoner kronor (165,1).

Driftsöverskottet ökade till 132,7 miljoner kronor (98,3).

Periodens rörelseresultat exklusive värdeförändringar uppgick till 107,4 mkr (77,3).

Eget kapital per aktie uppgick till 73,27 kr (71,00).

- Under det senaste kvartalet har vi bland annat förvärvat Köpingeskolan i Trelleborg som ger oss ett bra kassaflöde samt påbörjat ett stort hotellprojekt i Karlskronas centrum tillsammans med NCC där hotellkedjan Scandic blir hyresgäst. Vi har också förvärvat vår första fastighet i Göteborg där vi avser att öka vår närvaro samt fastigheten Kvarnberget i Falun, vilket ytterligare stärker vår position på orten. Även dessa fastigheter bidrar med ett starkt kassaflöde, säger Stjernborg Eriksson.

- Riksbanken genomförde som bekant en räntehöjning efter delårsperiodens slut. Framöver bedömer vi att räntorna kan stiga ytterligare 25-50 punkter under hösten för att sedan ligga stilla och under 2009 sänkas igen. Dagon har genom olika finansiella instrument begränsat effekten av tidigare och kommande räntehöjningar. Detta gör att vi ser tryggt på vår finansiella ställning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige