Image
Glasvasen.
Glasvasen. Bild: Jernhusen

Mannheimer Swartling ökar hos Jernhusen i Malmö

Uthyrning Mannheimer Swartlings Malmökontor utökar sitt hyresavtal med Jernhusen i den stationsnära fastigheten Glasvasen. Advokatbyrån, som suttit i det miljösmarta huset sedan det stod färdigt 2016, väljer nu att utöka hyresytan med cirka 820 kvadratmeter. Tillträde till de nya lokalerna sker 1 augusti 2024.
Publicerad den 12 December 2023

– Vi är stolta och glada över att Mannheimer Swartling nu låter sitt Malmökontor växa tillsammans med Jernhusen. Glasvasen är en av Malmös mest centrala kontorsfastigheter, som genom sin närhet till stationen gör det enklare för hyresgäster och besökare att resa hållbart. Sedan Mannheimer Swartlings inflyttning 2016 har vi haft ett gott samarbete som vi nu ser fram emot att utöka och fortsätta, säger Pontus Larsson, chef affärsutveckling, Jernhusen.

Glasvasen är ett miljösmart hus med fokus på låg energiförbrukning, hållbara material och teknisk innovation. Det består av fem våningar kontor och en bottenvåning med butikslokaler. Belägen på Carlsgatan utgör fastigheten en del av Södra Nyhamnen – den nya, framväxande stadsdelen intill Malmö Centralstation som Jernhusen sedan 2009 är med och utvecklar. Allt för att göra stationsområdet mer levande och det kollektiva resandet med tåg mer attraktivt.

Mannheimer Swartlings Malmökontor har tidigare omfattat 2 600 kvadratmeter i fastigheten och utökas nu med ytterligare 820. Advokatbyrån disponerar från och med den 1 augusti 2024 därmed 3 416 kvadratmeter kontorsyta och fortsätter att vara den största hyresgästen i fastigheten.
– Denna utökning av våra lokaler i Glasvasen möter vårt förändrade behov och ger oss möjlighet att fortsätta integrera miljöaspekten i vår dagliga verksamhet. För oss är det viktigt att kontinuerligt bidra till en miljövänlig och ansvarsfull affärsverksamhet vilket utökningen av lokalerna i Glasvasen möjliggör, säger Helena Carlquist, marknads- och kommunikationschef på Mannheimer Swartling.

Fakta om Glasvasen:
- BREEAM miljöcertifiering "Excellent"
- 300 kontorsplatser
- 3 500 kvadratmeter glas klär fasaden
- 1 177 kvadratmeter gröna ytor med 42 olika örtarter på taket
- Fem våningar kontor samt bottenvåning med butikslokaler
- En våning under mark med cykelparkering och omklädningsrum

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige