Image

Magnolia säljer 430 lägenheter i Hyllie

Transaktioner Magnolia Bostad säljer ett projekt omfattande fastigheten Valhall 1 belägen i Hyllie, Malmö. Affären omfattar uppförande av cirka 430 hyresrätter samt en större livsmedelsbutik.
Publicerad den 2 Januari 2018

Projektet säljs till Vault investment partners i bolagsform och har vid överlåtelsen ett fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor och ett bedömt fastighetsvärde vid färdigställande om drygt en miljard kronor. Affären vinstavräknades i fjärde kvartalet 2017. Detaljplan för fastigheten har vunnit laga kraft och tillträde sker efter beviljat bygglov.  

Byggstart är preliminärt planerad till första kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att bostäderna och butiken är klara för inflyttning, vilket beräknas ske etappvis från tredje kvartalet 2020.

Projektet är beläget i direkt närhet till köpcentrumet Emporia och tågstationen i Hyllie. Det är ritat av Lindberg Stenberg Arkitekter och kommer att bestå av butiker och garage i bottenplan och bostäder ovan.

Pangea Property Partners var rådgivare till köparen i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige