Image

Link arkitektur etablerar sig i Danmark

Bygg/Arkitektur Link arkitektur etablerar sig i Köpenhamn. Arkitekt Marius Lorentzen, tidigare delägare i Hvidt arkitekter, har utsetts till chef för det nya dotterbolaget LINK arkitektur ApS.
Publicerad den 28 Augusti 2013

– Öppningen av dotterbolaget i Köpenhamn är ett strategiskt viktigt grepp för oss. Vi har som mål att vara en ledande skandinavisk aktör inom vår bransch och en av de fem största med en geografisk närvaro i de stora skandinaviska städerna, säger Elisabeth Berglund, vd för Link arkitektur Sverige.

Etableringen i Danmark är nödvändig för att Link arkitektur ska kunna erbjuda kunderna lösningar och tjänster från lokala kontor och med lokal kompetens. Marknaderna i Sverige, Norge och Danmark håller på att flyta samman till en mer homogen och gemensam skandinavisk marknad där stora aktörer möter varandra över gränserna.

– Vi etablerar oss nu i Danmark med ett team på fyra arkitekter som vi anser har rätt kompetens, driv och erfarenhet från den danska branschen. Det nya bolaget kommer naturligtvis ha ett nära samarbete med både Link arkitektur i Sverige och Norge. Danmark är ett land med stolta arkitekturtraditioner och en dynamisk miljö för arkitekter som vi ser fram emot att få vara en del av, säger Elisabeth Berglund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Andreas Morfiadakis: "Marknaden börjar förstå Klarabo nu"

Bolag Klarabo tänker fortsätta växa via förvärv och nyproduktion. Det mer gynnsamma marknadsläget det senaste halvåret kan innebära förvärvsmöjligheter – förutsatt att man hittar rätt objekt. – Klarabo vill vara ett tillväxtbolag där transaktioner är en del av bolagets DNA, säger bolagets vd, Andreas Morfiadakis.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige