Image

Kontor blir studentbostäder

BYGG NCC Construction Sverige och Akelius Fastigheter bygger om Solidars gamla huvudkontor i Malmö. Kontoret ska förvandlas till 61 bostäder för studerande vid Lunds universitet och elva LSS-lägenheter för funktionshindrade.
Publicerad den 8 Mars 2010

Ordern för NCC är värd 44,5 miljoner kronor.

Byggnaden är konsumentföreningen Solidars före detta huvudkontor från 1930-talet i hörnet Amiralsgatan/Spångatan nära Malmö centrum.

- Det är ett krav att den yttre fasaden mot Spångatan, i rött tegel och utsmyckningarna med motiv av olika yrkesgrupper bevaras. Invändigt byggs de fem våningsplanen om till små lägenheter, säger affärschef Robert Corbee, NCC Construction, region Syd.

- Huset får moderna lägenheter, anpassade efter den efterfrågan och de behov som finns i Malmö idag. Solidars gamla fabriker i kvarteret är rivna, men denna byggnad bevarar en del av arbetarrörelsens historia i området, säger Mats Ohlsson, projektledare på Akelius Fastigheter.

Arbetet startade i januari 2010 och lägenheterna beräknas vara klara i december 2010. Totalt sysselsätts 35 personer i arbetet vara 15 är NCC-anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige