Image

Klart med byggare till Samarkand-projektet

BYGG Nu är det klart vilket byggbolag som har fått i uppdrag att utföra om- och nybyggnad av en handelsgalleria i Växjö. Kontraktet uppgår till cirka 130 miljoner kronor och kund är Eurocommercial Properties.
Publicerad den 20 November 2009

Det är delar av köpcentret Samarkand som byggdes 1973 som nu kommer att moderniseras och utökas. Förutom den befintliga lokalen på 16 000 kvadratmeter kommer Samarkand att få ytterligare cirka 5 800 kvadratmeter shoppingyta.
Uppdraget att utföra om- och tillbyggnaden har gått till Skanska.

– Att nu få vara del i utvecklingen av Växjös största köpcenter känns spännande och utmanande. Vi är mycket glada att ha fått förtroendet att ta hand om denna byggnation åt Eurocommercial Properties, säger Lars Hedvall, distriktschef, Skanska.

Byggstarten sker i december i år och den nya gallerian kommer att öppnas i flera etapper med ett slutligt färdigställande i april 2011. Under byggtiden räknar Skanska med att sysselsätta ett 90-tal personer.

Förutom Samarkand har Skanska den senaste tiden erhållit flera uppdrag i Växjö, bland annat om- och tillbyggnaden vid delar av Växjö universitet på uppdrag av Videum.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige