Image
Bild: Istock

John Fredriksen-bolag blir näst största ägare i Fabege

Bolag Geveran Trading har ökat sitt innehav i Fabege till 5,02 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. Fabege har inte haft någon kontakt med Geveran angående investeringen, det berättar finanschefen för Fastighetssverige.
Publicerad den 10 Maj 2023

Geveran Trading kontrolleras av den norska rederimiljardären John Fredriksen som i och med ökningen blir näst största ägare i Fabege med 5,02 procent av kapitalet och rösterna.

Backahill är alltjämnt största ägare med 15,75 procent medan Fabege nu knuffats ner till tredje plats med 4,90 procent.

Geveran Tradings är bland annat största ägare i det norska fiskodlingsbolaget Mowi. Enligt Fabeges finanschef Åsa Bergström har det inte varit någon kontakt mellan parterna angående investeringen:
– Jag känner inte Geveran och vi har inte haft någon kontakt med dem angående deras investering i Fabege, säger hon till Fastighetssverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige