Image
Joakim Andersson.
Joakim Andersson. Bild: Slättö

Joakim Andersson blir ny CFO på Slättö

Bolag Joakim Andersson kommer till Slättö som ny CFO. Han har lång erfarenhet från det svenska investmentbolaget Kinnevik, där han bland annat haft befattningen som CFO och strategichef i 13 år. Hans senaste roll var CFO på mjukvaruföretaget Cint. På Slättö kommer han att ansvara för ekonomi och IT, fondförvaltning och finansiering.
Publicerad den 27 April 2023

Som en del av nästa steg på Slättös resa har Joakim Andersson utsätts till ny CFO. Han kommer närmast från en position som CFO på Cint, ett ledande, private equity-ägt mjukvaruföretag inom den digitala konsumentforskningsbranschen. Som CFO ledde han Cints börsintroduktion och ett transformerande internationellt förvärv. Joakim Andersson har en lång bakgrund från det svenska investmentbolaget Kinnevik (2007-2020), där han var finanschef och strategichef, samtidigt som han var tillförordnad vd (2017). Innan Kinnevik hade Joakim Andersson olika ekonomiroller på anslutna Banque Invik (2001-2007), bland annat som branch manager och med ansvar för olika corporate finance-projekt.
– Jag är väldigt glad över att välkomna Joakim till laget. Med sin starka erfarenhet från en bredare CFO-portfölj och bakgrund från Kinnevikssfären tillför han toppklasskompetens till Slättö och passar bra in i vår entreprenörskultur och våra värderingar. I takt med att Slättö fortsätter att växa och attrahera nya och större investerare kommer Joakim att hjälpa oss att vidareutveckla vår byrå för att fortsätta leverera avkastning i toppklass, säger Jonas Andersson, Deputy Managing Partner på Slättö.
– Efter att jag tagit avsked av Cint har jag ägnat mycket tid åt att utvärdera olika möjligheter och jag är väldigt glad över att ha träffat och kunna anslut till Slättö som ny CFO. Trots att det är ett relativt ungt företag är jag imponerad av vad de har åstadkommit hittills. Utifrån den position Slättö har idag, teamet de har på plats, de höga ambitionerna och entreprenörsandan är jag övertygad om att de kommande åren kommer att bli väldigt spännande, säger Joakim Andersson.

Joakim Andersson tillträdde sin nya tjänst den 17 april.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige