Image

Investerar kvarts miljard i kontorsprojekt

BYGG Skanska investerar cirka 215 miljoner kronor i den andra etappen av kontorsprojektet Bassängkajen på Universitetsholmen i Malmö. Etappen omfattar cirka 7 800 kvadratmeter moderna och energieffektiva kontorslokaler fördelat på sju våningsplan med garage i källarvåningen. Den nya byggnaden står färdig under första kvartalet 2012 och därmed färdigställs hela kontorsprojektet Bassängkajen.
Publicerad den 11 Mars 2010

Den första etappen om 8 500 kvadratmeter är under byggnad och kommer att stå färdig sommaren 2011. Cirka 75 procent av lokalytorna i den byggnaden är redan uthyrda. Bland hyresgästerna finns Malmö Högskola som flyttar sin gemensamma förvaltning och Awapatent som flyttar sitt huvudkontor till Bassängkajen.

- Det är rätt läge nu att starta nästa etapp av Bassängkajen. Vi ser en stark efterfrågan på hyresmarknaden i Malmö och Skanska är övertygat om att Universitetsholmen kommer att fortsätta vara ett mycket attraktivt läge. Vi ser också att vår satsning på gröna kontorslokaler ger resultat, säger Staffan Haglind, vd för Skanska Öresund.

Med sin moderna och profilerade design bidrar Bassängkajen till att utveckla stadsmiljön på Universitetsholmen i Malmö. Projektet genomsyras också av energieffektivitet och miljöhänsyn. Det nya kontorshuset blir tillsammans med Skanskas projekt Gårda i Göteborg först ut i Norden med en pre-certifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed. En lång rad åtgärder gör att energianvändningen blir minst 25 procent lägre än Boverkets normer, vilket är kravet för en märkning enligt EU GreenBuilding.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige