Image
Radhusprojektet Brf Fröa består av 38 radhus med planerad inflyttning vintern 2025.
Radhusprojektet Brf Fröa består av 38 radhus med planerad inflyttning vintern 2025. Bild: Ikano Bostad

Ikano Bostad bygger 100 bostäder i Elinegård

Bostäder Vid kanten av Limhamns kalkbrott i Malmö fortsätter stadsdelen Elinegård att ta form. Ikano Bostad har varit med och utvecklat Elinegård sedan starten 2014. Hittills har bolaget byggt cirka 800 bostäder i stadsdelen, och igår togs första spadtaget för ytterligare drygt 100 bostäder.
Publicerad den 4 Oktober 2024

– Det är glädjande att bostadsbyggandet i Malmö fortsätter och att vi har aktörer som delar vår syn på den potential som finns i Malmö och Elinegård. Jag är stolt över att Malmö har en engagerad byggbransch med bland andra Ikano Bostad och alla andra aktörer i LFM30, som tillsammans med staden arbetar för en klimatneutral byggsektor. Det är ett otroligt viktigt steg på vägen till ett klimatneutralt Malmö 2030, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad.

Elinegård är en av Malmös framväxande stadsdelar. När allt står klart kommer här att finnas cirka 5 200 bostäder, skola, förskolor och närservice. Sedan utvecklingen startade har Ikano Bostad byggt cirka 800 bostäder i området.

– Det är väldigt roligt att vi nu är i gång med nästa omgång bostäder att längta hem till. I Elinegård bygger vi verkligen bostäder så att det finns något för alla. Alltifrån lägenheter som både hyresrätter och bostadsrätter till radhus. Här finns bostäder oavsett vilken fas i livet man är i, säger Josefine Wikström, chef på nya bostäder på Ikano Bostad.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför kliver Stadsbyggen in i retailsegmentet

Bolag Stadsbyggen tar ett första steg in på retailmarkanden med förvärvet av Ingelsta handelsområdet som görs tillsammans med RED. Peter Åman, vd för Stadsbyggen, berättar för Fastighetssverige varför man väljer att kliva in på retailmarknaden nu, om framtidsplanerna inom segmentet, var man ser möjlighet till nya förvärv och om samarbetet med RED.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige