Image

HSB Östra tecknar avtal om väderprognosstyrning

AFFÄRER HSB Östra har tecknat avtal med Egain, som ska leverera lösningar för väderprognosstyrning av byggnadernas uppvärmning.
Publicerad den 18 Augusti 2009

- Vi arbetar aktivt med HSB:s \″Klimatavtal\″ med målsättningen att till och med 2012 ha minskat koldioxidutsläppen med 20 procent och till och med 2023 halvera densamma. Det nyligen tecknade RAM-avtalet med Egain kring väderprognosstyrning ger oss tillgång till klimatsmarta lösningar i linje med våra ambitioner, säger Peter Glad, fastighetschef på HSB Östra.

- Samarbetet med eGain omfattar såväl funktionen väderprognosstyrning som teknisk kompetens inom området och gäller alla våra medlemsföreningar såväl som våra egna hyresfastigheter i Norrköping och Söderköping, där vi för övrigt redan är i full gång med att förse dessa med funktionen.

HSB Östra omfattar cirka 7 000 lägenheter i Norrköpings, Söderköpings och Finspångs kommun. HSB erbjuder kvalificerade tekniska och administrativa förvaltningstjänster samt tekniska konsulttjänster.

FAKTA/ Egain
Egain Sweden AB levererar lösningar för väderprognosstyrning av byggnaders uppvärmning. Hänsyn tas till kommande temperatur, vind, sol och byggnadens egenskaper. Lösningen ska ge lägre energikostnader, jämnare inomhusklimat, minskad miljöpåverkan och inte minst nöjdare hyresgäster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige