Image

HSB: Ett välkommet förslag

Sverige HSB:s förbundsordförande Anders Lago är nöjd med regeringens initiativ.
Publicerad den 22 Oktober 2014
Anders Lago Bild: Joakim Serrander
Anders Lago

- HSB har under många år drivit frågan om ett statligt stöd för energiåtgärder i bostadshus, så detta är ett välkommet förslag. Alla ska självklart ta ansvar men ska vi lyckas minska bostadssektorns klimatpåverkan krävs samarbete och samverkan, där även staten har en viktig roll. Jag vill också poängtera att det är viktigt att även bostadsrättsföreningar får möjlighet att ta del av det föreslagna stödet, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB.

HSB har sedan 2008 ett mål om att halvera koldioxidutsläppen.
- Vi är självklart gärna med i utformningen av det stöd som nu föreslås, så att det på bästa sätt styr mot minskade koldioxidutsläpp, god innemiljö och ökad hållbarhet. Och vi delar gärna med oss av goda idéer och lösningar, säger Anders Lago.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige