Image

Hon tar över efter Berggren

KARRIäR Kerstin Gillbro blir ny vd för Jernhusen. Hon kommer närmast från befattningen som vd för NCC Boende Sverige.
Hon sitter sedan 2006 i Jernhusens styrelse.
Publicerad den 14 Juni 2010

Gillsbro har varit anställd inom NCC-koncernen sedan 1988, och haft en rad ledande befattningar.

Hon har varit chef för NCC Boende Sverige sedan 2003. Övergången till Jernhusen är planerad till den 1 november 2010. Per Berggren kvarstår i tjänst till den 1 oktober. I mellantiden fungerar vice vd Anders Bäck som tillförordnad vd för Jernhusen.

- I rollen som styrelsemedlem har Kerstin redan deltagit aktivt i utvecklingen av Jernhusen under flera år och känner därför bolaget väldigt väl. Hennes långa och gedigna erfarenhet från chefsroller i bygg- och entreprenadbranschen blir också en mycket värdefull tillgång i hennes nya roll. Vi i styrelsen är därför mycket glada att Kerstin tackat ja till att bli vd efter Per Berggren, säger Rolf Lydahl, ordförande i Jernhusen.

- Jag har på nära håll sett vilken vital och drivande organisation som finns i Jernhusen. Det känns också mycket intressant att komma till ett bolag som verkar i både transportsektorn och i fastighetsbranschen. Jernhusen har utan tvekan stora möjligheter att spela en viktig roll och fortsätta sin positiva utveckling på en växande marknad. Jag ser verkligen fram emot att få bli med på resan framåt, säger Kerstin Gillsbro.

- Kerstin har samordnat och lett NCC Boende till en stark position på den svenska marknaden och det blir ett grannlaga arbete som nu inleds med att hitta en värdig ersättare, säger Peter Wågström, chef för affärsområdet NCC Housing där NCC Boende Sverige ingår.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige