Image

Hollyhammar i Hallstahammar till salu

Transaktioner Hallstahammars kommun har beslutat att sälja fastigheten Hollyhammar som under början av 2000-talet var Sveriges svar på Hollywood. Uppdraget att hitta en ny ägare har gått till Fastighetsstrategi/Real Advisor AB.
Publicerad den 3 Oktober 2012

- Här finns en möjlighet att köpa en fastighet med ett välkänt varumärke. Fastigheten är genomgående i gott skick och lokalerna är i det närmaste fullt uthyrda till stabila hyresgäster, säger uppdragsansvarig Anders Almqvist på Fastighetsstrategi.

Sedan början av 2000-talet bedrivs återigen industriell verksamhet på fastigheten med Sandvik som största hyresgäst. Sandviks ställning på orten är av tradition stark. En annan betydande hyresgäst är Västmanlands Läns Muséum.

Omvandlingen av den gamla industribyggnaden till inspelningsstudio krävde investeringar i 100-miljonersklassen under 1990-talet, men redan efter fyra år lades verksamheten ned. Under tiden hann dock flera kända produktioner spelas in här, bland annat biofilmen om Roland Hassel och TV-produktionen Vänner och fiender. Som kuriosa finns fortfarande delar av den yttre miljön kvar sedan studioåren.
- Det är gammal anrik fastighet med moderna lokaler i mycket bra skick. Fastigheten är dessutom belägen inom den expansiva Mälardalsregionen och med närhet till E 18 och Västerås. Som ansvariga för försäljningen ser vi ser fram mot att få visa fastigheten för intresserade spekulanter, säger Anders Almqvist.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige