Image
Henrik Saxborn.
Henrik Saxborn. Bild: Castellum

Henrik Saxborn tar plats i AMF Fastigheters styrelse

Bolag AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Henrik Saxborn som ledamot i styrelsen. Henrik Saxborn ersätter därmed Thomas Erséus som sedan årsskiftet innehar rollen som vd.
Publicerad den 12 April 2022

AMF Fastigheters styrelse har förstärkts med Castellums tidigare vd Henrik Saxborn. Henrik Saxborn har en lång och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen med flera förtroendeuppdrag och ledande befattningar bakom sig och är idag ledamot i PSP Swiss Propertys styrelse och har av valberedningen även föreslagits som ny styrelseledamot för Annehem Fastigheter. Henrik Saxborn ersätter därmed Thomas Erséus som har suttit i AMF Fastigheters styrelse sedan april 2020 men sedan årsskiftet innehar rollen som vd. Styrelsens ordförande och övriga ledamöter återvaldes.
– AMF Fastigheter har haft fantastisk utveckling sedan starten 2010 och det finns därmed en solid grund att bygga vidare på. AMF Fastigheter tar nu nästa steg i utvecklingen och vi ser fram emot att göra det tillsammans med Henrik Saxborn, säger Katarina Romberg, styrelseordförande för AMF Fastigheter.

Henrik Saxborn är utbildad civilingenjör, lantmätare och fastighetsekonom och är starkt engagerad i hållbarhetsfrågor.
– Fastighetssektorn är i ett läge där allt rör sig väldigt snabbt och omvärlden har förändrats kraftigt på kort tid. Vi är därför oerhört glada över att kunna ta del av Henriks kunskap och långa erfarenhet från branschen genom både operativa och strategiska roller, liksom hans starka engagemang för hållbarhetsfrågor, säger Thomas Erséus, vd för AMF Fastigheter.

Henrik Saxborn tillträdde rollen som styrelseledamot i AMF Fastigheter i samband med bolagsstämman den 7 april.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige