Image
Thomas Erséus, vd AMF Fastigheter.

Thomas Erséus om kontorets roll: “Mycket närmare till allt på jobbet – då blir kontoret attraktivt"

Bygg/Arkitektur Hur ska kontoret fylla behovet av mötesplats och samtidigt utveckla stadens attraktivitet? Vad kan kommuner göra för att underlätta samverkan, förenkla omställning av lokaler ge utrymme för flexibilitet i detaljplaner? Thomas Erséus, vd AMF Fastigheter, ger sin syn på saken i en exklusiv intervju med Fastighetssverige.


Anna Gissler.

Anna Gissler blir ny marknads- och kommunikationschef på AMF Fastigheter

Bolag Anna Gissler, i dag vd på Invest Stockholm, blir ny marknads- och kommunikationschef på AMF Fastigheter. Hon tillträder den 1 augusti och kommer att ingå i AMF Fastigheters ledningsgrupp. Anna Gissler ersätter därmed Anna Thelander, som innehaft rollen sedan 2018 och som nu har valt att kliva av uppdraget.


Gallerians entré.

Årets största affär: AMF Fastigheter och AP7 bildar JV-bolag

Bolag AMF Fastigheter och AP7 bildar ett joint venture-bolag som blir ägare till citykvarteret Urban Escape, där även handelsplatsen Gallerian ingår. AP7 blir därmed ny delägare i Urban Escape och kommer att inneha en tredjedel i det gemensamma bolaget medan AMF kvarstår som majoritetsägare. Enligt AMF Fastigheter är det den hittills största fastighetsaffären i år, vilket betyder att storleken är över 2,5 miljarder kronor.


Henrik Saxborn.

Henrik Saxborn tar plats i AMF Fastigheters styrelse

Bolag AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Henrik Saxborn som ledamot i styrelsen. Henrik Saxborn ersätter därmed Thomas Erséus som sedan årsskiftet innehar rollen som vd.


Per Strömblad blir ny chefsjurist på AMF Fastigheter.

Per Strömblad blir ny chefsjurist på AMF Fastigheter

Karriär AMF Fastigheter har rekryterat Per Strömblad som ny chefsjurist. Per kommer att ingå i fastighetsbolagets ledningsgrupp och tillträder tjänsten i april. Han kommer då närmast från en roll som chefsjurist på Fabege.


Katarina Romberg och Thomas Erséus.

Här är viktigaste frågorna för AMF Fastigheters nya vd

Bolag Efter tolv år med Mats Hederos vid rodret får AMF Fastigheter en ny kapten vid årsskiftet när Thomas Erséus tar över som vd. Styrelseordförande Katarina Romberg berättar för Fastighetssverige varför Thomas Erséus är rätt person att leda bolaget framåt, styrkan i att redan ha honom i styrelsen och vilka som blir de viktigaste frågorna framöver för AMF Fastigheter.


Daniel Gorosch och Thomas Erséus tar plats i AMF Fastigheters styrelse.

Två profiler till AMF Fastigheters styrelse

Bolag AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Thomas Erséus och Daniel Gorosch som ledamöter i AMF Fastigheters styrelse.


”Det var inte självklart”

Karriär Efter sommarens uppståndelse när Chalmersfastigheters vd fick gå: Den nytillträdde vd:n Nicklas Arfvidsson om det som varit, svårigheten med att lämna Kungsleden och varför vd-rollen lockade.


"Blir alltid en viss oro"

Bolag I somras fick vd:n Sven-Erik Adolfsson lämna Chalmersfastigheter. Nu berättar styrelseordförande Thomas Erséus om bakgrunden till beslutet.


Här är Erséus nya uppdrag

Karriär Kungsledens förre vd Thomas Erséus påbörjade i måndags ett nytt operativt uppdrag.
- Det känns otroligt spännande, säger han till Fastighetssverige.


Erséus blir ny ordförande i Bengt Dahlgren Göteborg

Bolag Kungsledens förre vd Thomas Erséus har tillträtt som ordförande för styrelsen i Bengt Dahlgren Göteborg AB.


Erséus får ordförandepost

Karriär Kungsledens tidigare vd Thomas Erséus föreslås bli ny styrelseordförande för Forsen Projekt.


Tillförordnad vd för Kungsleden utsedd

Bolag Thomas Erséus lämnar vd-posten på Kungsleden i samband med årsstämman på torsdag.
I väntan på en permanent lösning har en tillförordnad vd utsetts.


Gannedahl lämnar Kungsleden

Karriär Kungsledens HR och Kommunikationsdirektör Cecilia Gannedahl går vidare för att bli vd för kommunikationsbyrån Springtime.


Kungsleden ger en krona i utdelning

Bolag Tidigare har Kungsleden gått ut med att man slopar årets utdelning till följd av de omfattande skatteriskerna. Nu blir det ändå en krona i utdelning. Förklaringen ligger i försäljningen av hälftenägandet i Hemsö.


Avkastningskrav på 10-12 procent

Bolag Kungsleden menar i sin kommuniké att räntabilitetsmålet på 15 procent är svåruppnåeligt. Avkastningskravet på eget kapital bedöms under nuvarande marknadsförhållanden inte understiga 10-12 procent.


Erséus lämnar Kungsleden

Bolag Kungsledens vd Thomas Erséus har sagt upp sig och lämnar bolaget i samband med årsstämman i april.

Kungsleden ger en krona i utdelning

Bolag Tidigare har Kungsleden gått ut med att man slopar årets utdelning till följd av de omfattande skatteriskerna. Nu blir det ändå en krona i utdelning. Förklaringen ligger i försäljningen av hälftenägandet i Hemsö.

Avkastningskrav på 10-12 procent

Bolag Kungsleden menar i sin kommuniké att räntabilitetsmålet på 15 procent är svåruppnåeligt. Avkastningskravet på eget kapital bedöms under nuvarande marknadsförhållanden inte understiga 10-12 procent.


Fastpartner köper av Kungsleden

Transaktioner Fastpartner köper en fastighet i Sollentuna av Kungsleden för knappt 39 miljoner kronor.


Kungsleden säljer för 50 miljoner

Transaktioner Kungsleden säljer två fastigheter. En i Kungsbacka och en i Bollnäs. Köpeskillingen uppgår till totalt 50 miljoner kronor.


Kungsleden säljer Hemsö

Transaktioner Kungsleden säljer nu sitt hälftenägande i Hemsö. Aktien steg i fredags kraftigt på Stockholmsbörsen.