Image
Svenskahandelsbanken lånar ut 1 miljard till Hemsö.
Svenskahandelsbanken lånar ut 1 miljard till Hemsö. Bild: Istock

Hemsö tecknar låneavtal om en miljard kronor med Svenska Handelsbanken

Bolag För att ytterligare diversifiera finansieringsstrukturen har Hemsö tecknat avtal kring ett säkerställt lån till ett värde av en miljard kronor och en löptid på fyra år med Svenska Handelsbanken.
Publicerad den 31 Mars 2023

Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Bolaget har verksamhet i Sverige, Tyskland och Finland. Tredje AP-fonden är majoritetsägare och det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 85 miljarder kronor.

– Hemsös primära finansieringskälla kommer precis som tidigare vara obligationsmarknaden. Bolagets finansieringsstrategi är således oförändrad. Vi ser dock ett stort värde i att komplettera utestående obligationer med konkurrenskraftigt prissatta banklån, säger Carl-Johan Strandberg, finanschef på Hemsö.

Hemsö har efter ingånget avtal en säkerställd skuld motsvarande en procent av bolagets totala tillgångar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige