Image

Hemåt Fastigheter lämnar Gällivare

Transaktioner Hemåt Fastigheter säljer hela sitt bestånd i Gällivare till kommunen samt Emmoth Fastigheter.
Publicerad den 3 Juli 2017

Hemåt Fastigheter bildades 2006 och har sedan dess varit verksamma i Gällivare, Boden och Kalix med totalt cirka 80 000 kvadratmeter bostäder och lokaler. I Gällivare har Hemåt nu sålt tre fastigheter till Gällivare kommun, där fastigheterna kommer att ha en mycket central del i den pågående stadsutvecklingen i kommunen. Till Emmoth Fastigheter AB har försålts övriga åtta fastigheter. Emmoth Fastigheter AB är en lokalt förankrad och engagerad fastighetsägare som varit aktiv på orten i många år. Areorna i Gällivare omfattar totalt cirka 8 000 kvadratmeter bostäder och cirka 16 000 kvadratmeter lokaler.

Parterna har valt att inte kommunicera värdet i affären, men Fastighetssverige bedömer det till cirka 150 miljoner kronor. 

– Vår tid som fastighetsägare i Gällivare har varit engagerande och positiv på alla sätt. Gällivare genomgår en enorm utveckling med gruvindustrin, men nu kände vi att det var dags att lämna över till lokala starka aktörer som kommer att kunna ta ansvaret vidare till nästa nivå. Hemåt Fastigheter kommer fortsatt att fokusera på kustkommunerna Boden och Kalix, säger Björn Taube på Hemåt Fastigheter.

Säljarens rådgivare har varit Robert Treutiger på Colliers samt Jens Sundell på WERKS Advokater AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige