Image
Helix.
Helix. Bild: BSK Arkitekter.

Här är Årets bygge

Bygg/Arkitektur Den nya rättspsykiatriska anläggningen Helix har utsetts till ”Årets Bygge”. Totalt nominerades 20 byggnader över hela Sverige. I stenhård konkurrens med bland annat Friends Arena, Clarion Hotell Arlanda, Artipelag och Klaraporten valdes Helix som det bästa byggsektorn presterat under 2012.
Publicerad den 18 Mars 2013
Helix. Bild: BSK Arkitekter.
Helix.

Helix ligger inbäddad i naturen utanför Flemingsberg i Stockholm. Anläggningen lyckas kombinera en funktionell psykiatrisk vårdinrättning med högsta möjliga säkerhetskrav samtidigt som det är en lättarbetad och attraktiv arbetsplats. En del av vinnarmotiveringen för Årets Bygge lyder:

”För ett komplicerat och omfattande byggprojekt med rigorösa krav på säkerhetssystem både i utförandefasen och under byggnadens drift. Projektet har satt samverkan mellan samtliga medverkande parter i centrum redan från början. Helix är ett väl genomfört projekt som förutom sin fysiska utformning också tillför ett stort kunskapskapital i samtliga medverkande företag.”

Årets Bygge utses av tidningen Byggindustrin. Syftet är att lyfta fram det bästa projektet som slutförts under föregående år avseende kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Juryn har förutom att gå igenom alla de nominerade projekten noggrant genomfört över 200 intervjuer för att hitta en lämplig vinnare.

Arkitekten bakom Helix är BSK Arkitekter.
- Vi är oerhört stolta över att Helix uppmärksammas. Det har varit ett fantastiskt projekt. Vårt mål är alltid att jobba nära våra kunder och här har vi med Locum och NCC haft ett tydligt gemensamt mål. Det har varit högt i tak för att säkerställa att kraven på säkerhet och arbetsmiljö kunde kombineras med en arkitektonisk utformning av högsta klass, säger Anna Espling Rolf, ansvarig arkitekt på BSK Arkitekter

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige